Nala Collies

Om os

Hvordan startede det hele egentlig?

Det hele startede vel enligt, da jeg som barn mødte en gammel mand og hans Collie, en i mine øjne dengang meget smuk hund, den var bare så dejlig kærlig og rolig, stod bare der ved siden af den gamle mand og lod os børn kæle for sig.

Senere kan jeg godt se, at collien som vi kender den i dag har ændret sig meget siden da, men dengang i 70 ene lignede den for mig bare den Lassie, som vi kender så godt fra fjernsynet og en ting havde den i hvert fald tilfælles med vor dag Collier. Det gode temperament, som jeg hver dag elsker så højt ved vores hunde.

Jeg er endda så heldig at være i besiddelse af et billede af den gamle mand og hans højt elskede Collie, som jeg i dag kan takke for at have åbnet mine øjne og kærlighed for Collien.

Hvorfor opdrætter vi egentlig Collier?

Senere, meget senere, da jeg blev voksen, havde fået mand, børn og bil og der bare manglede en firbenet ven, gik tankerne igen til den gamle mand og hans dejlige collie, så efter at have læst forskellige hundebøger, og snakket meget frem og tilbage blev vi enige om, at kigge nærmere på collien, som udover mine gode minder om den også skulle være en fantastisk familie hund.

Så fuld optimisme og disse ting i tanker drog vi til en opdrætter på Fyn. Næsten 20 år efter barndomsminderne om den gamle mand og hans collie.
Vi valgte dengang at købe en dejlig zobel Collie tæve, som vi kaldte Shelli, som blev til alt hvad vi drømte om og især blev hun fars pige.

Hun blev dengang købt udelukkende, som familie hund, men så kom den dag, hvor vi lod os overtale til at prøve at udstille hende og med god opbakning fra Shellis opdrætter tog vi af sted til vores første udstilling i 1992. En udstilling som gav blod på tanden, da vi den dag synetes en enormt spændene verden åbnede sig for os, siden har den ene udstilling taget den anden og i dag har nye og andre collier taget over.

Shellie var født i 1991, så hun er her desværre ikke mere, dog lærte hun os, at uden Collien i vores hjerter, ville der være et stort tom rum, et tom rum som det Shelli efterlod den dag hun forlod os, men et tom rum, som i dag heldigvis bliver udfyldt af en ny generation Collier, som bringer liv, lys og glæde i vores hverdag.
Derfor opdrætter vi i dag collier, for at være med til at gøre denne smukke race endnu smukkere og for at andre også skal have lov at opleve den glæde, vi er så heldige at opleve hver dag, sammen med vores dejlige collier.